Zoeken in deze blog

vrijdag 6 februari 2015

Facebook Art Challenge, dag 5

Vandaag dag 5, en tevens de laatste dag, van de Facebook Art Challenge, waarvoor ik genomineerd ben om mee te doen door Els Mommers van Kunamola. Een hele ervaring om zo door je eigen werk te gaan en te beslissen wat je laat zien. Heel leuk ook, om de reacties op je werk te horen, waarvoor mijn dank.

Vandaag laat ik zien waar ik het laatste jaar mee bezig ben geweest. Niet alle werken zijn klaar, het is meer een inkijkje, waarin ik verschillende technieken uitprobeer, om te kijken hoe ik mijn zelf geverfde stoffen kan verwerken. Het naaiwerk is zowel met de hand als met de machine gedaan, er zijn andere stoffen toegevoegd, er is een collage van stukjes van de tassen die ik heb gemaakt, dus kijken maar...

Als eerste twee theekopjes, gemaakt van sneeuw geverfde stof en met de hand genaaid en geborduurd. Ook is er ingekleurd met Inktens kleurpotloden, onder andere de thee en de schaduwen.


Dan een werkstuk, waarop ik verschillende steken uitprobeer, op diverse ondergronden, om te zien hoe je structuur aan kan brengen en wat de kleur van het naaiwerk voor invloed heeft op de ondergrond.Vervolgens een stukje mola techniek in mijn eigen versie. Een ondergrond van zwart vilt, daarop met verschillende lagen stof en gecombineerd met borduurwerk. Een combinatie van hand en machine werk.Dan een werkstuk, waarin heel veel laagjes stof zijn verwerkt, die samen de kleur van de ondergrond vormen. Erop zijn figuren van Alcantara opgenaaid, alles met mijn (oude) naaimachine, die geen vrij quilten mogelijkheid heeft.Tevens zijn er katoenen draden als contourlijnen opgenaaid.Dan mijn laatste project, een lap, gemaakt van oude T-shirts die ik geverfd heb, met een applicatie er op genaaid. De applicatie is omgenaaid met een draad zwarte katoen, om het effect te vergroten. De bedoeling was, om er een tas van te maken, maar onderweg ben ik de fout in gegaan, vandaar alleen de lap. Inmiddels heb ik een nieuwe naaimachine, die ik voor deze lap heb gebruikt.Ten slotte, een collage van onderdelen van mijn reeds gemaakte tassen, die al eerder op dit blog te zien waren.
2 opmerkingen:

Huib van der Horst zei

Dit was dan alweer de laatste aflevering in de serie van vijf,
een leuk compact overzicht van waar Eke zo al mee bezig is.
De textiele vormgeving met al zijn experimenten in combinatie
met sieraden en het verrassende tekenwerk geeft een goede
inkijk in haar artistieke leven.

Beth zei

What a fabulous array of hand stitching techniques. For some reason, the coffee cups are my favorites. So much detail but you must LOOK for it. Just wonderful. Thank you for sharing your years work!!