Pagina's

Eke Krug
Textiel en mixed media


Even voorstellen. Mijn naam is Eke Krug en ik werk sinds jaren met textiel en mixed media. Het experimenteren met verschillende materialen doe ik al mijn leven lang en vind ik heel inspirerend. Gedurende ruim acht jaar heb ik in Noorwegen gewoond, waar het isolement heeft geleid tot een verdieping in mijn werk en het maken van art-quilts.

Intuïtief werken met textiel, verschillende verftechnieken, combinaties met andere materialen, zoals papier, leer en wol, oude textiel een nieuw leven geven, dat is de basis voor het mijn werk. Nieuwe lappen creëren door middel van experiment en manipulatie. En die vervolgens verwerken tot tassen, sieraden en art-quilts.

Als lid van de art-quilt groep Fifteen by Fifteen, ben ik internationaal actief. De Fifteen by Fifteen is een groep van vijftien vrouwen, uit verschillende landen en werelddelen, die, elk op eigen wijze, iedere twee maanden een art-quilt van 15 bij 15 inch maken naar aanleiding van een thema. Het gemaakte werk presenteren wij gezamenlijk op onze website, Fifteen by Fifteen .

Inmiddels woon ik alweer een tijdje in Nederland, is er een atelier ingericht en ben ik weer volop aan het experimenteren. Ook wordt ik op diverse locaties uitgenodigd om workshops te geven in textiele vormgeving en textiele technieken.

Geen opmerkingen: