Pagina's

Eke Krug
Textiel en mixed media


Even voorstellen. Mijn naam is Eke Krug en ik werk sinds jaren met textiel en mixed media. Het experimenteren met verschillende materialen doe ik al mijn leven lang en vind ik heel inspirerend. Gedurende ruim acht jaar heb ik in Noorwegen gewoond,  waar het isolement heeft geleid tot een verdieping in mijn werk en het maken van sieraden, tassen en art-quilts.

Intuïtief werken met textiel, verschillende verftechnieken, combinaties met andere materialen, zoals papier, leer en wol, oude textiel een nieuw leven geven, dat is de basis voor het mijn werk. Nieuwe lappen creëren door middel van experiment en manipulatie. 

Momenteel werk ik veel met textiel/papier combinaties en bevind ik mij steeds vaker op 3D pad, experimenteel ruimtelijk werk.

Ik woon in Friesland en heb een atelier aan huis waar ik nog steeds volop aan het experimenteren ben. Op verschillende plekken in Noord Nederland geef ik les. Op locatie een les afspreken elders in het land kan ook, informeer naar de mogelijkheden.Geen opmerkingen: