Pagina's

Workshops

Workshops en locatie 2024

Alle inhoudelijke informatie over onderstaande workshops is te vinden door de link aan te klikken.

Informatie over de diverse locaties is te vinden via de adressen en links onder aan de pagina.Patchwork en Quiltcentrum Galerie de Ganzerik 


   Textiel en Mixed Media Boek


Opnieuw gaan we werken aan een textiel en mixed media boek. Dit keer kan er gewerkt worden aan een boekvorm naar keuze. Bij de start maken we allemaal een vrije basis lap waar je boek uit gaat ontstaan. Verschillende technieken komen aan bod om de lap te bewerken.

Daarna ga je in de door jou gekozen vorm verder werken. Dat kan een echte boekvorm zijn, waarin plaats is voor toevoegingen en vakjes waarin de dingen kunt bewaren. Je kan een tweezijdig boek maken, dit vraagt om een extra basislap. En je kan kiezen voor een kleiner formaat boek, het hexagon boek, waar ook een doosje bij gemaakt wordt om het in te bewaren.

Natuurlijk kunnen we dit niet in één dag realiseren, dus daarom bestaat deze workshop uit vier dagen, waarbij je tussendoor ook thuis aan je boek kunt werken, wil je alleen op de lesdagen eraan werken, dan kan dat ook.

Data: vrijdag 1 maart, vrijdag 22 maart, vrijdag 19 april en vrijdag 17 mei 2024

Sieraden maken in het najaar


Sieraden maken, wie wil dat nou niet? Het is erg leuk, en vooral als er textiel en mixed media technieken worden gebruikt is het een groot avontuur.

Dit najaar komt er een tweedaagse workshop sieraden maken bij Galerie de Ganzerik.
Er kan gekozen worden uit verschillende materialen en technieken. Je kunt kiezen wat je wilt maken: een armband, ketting of oorbellen. 

De volgende materialen kunnen gebruikt worden: synthetisch vilt, vlieseline, papier, verf- en tekentechnieken, metaalfolie,
 wolvilt, en toevoegingen die je zelf bedenkt

Data: vrijdag 27 en zaterdag 28 september 2024
             


Cordi Atelier 


Lesgroep Art Quilt


Met de lesgroep Art Quilt komen we met tussenpozen 4 keer bij elkaar. Meer informatie op

de website van Cordi Atelier.


We hebben een plan voor het voorjaar, een quilt opgebouwd uit losse onderdelen die door middel van vlecht/weeftechnieken tot een geheel worden gevormd. Het uitgangspunt is dat we met één kleur gaan werken die natuurlijk verschillende nuances mag hebben en we gaan uit van wit/creme. Maar dat is geen must, wil je met kleur of meerdere kleuren werken, dan kan dat ook. Door het weven/vlechten ontstaan er openingen en verhogingen in je werk, waarbij schaduw ook een rol gaat spelen.


Groep donderdag Uitverkocht


Groep dinsdag         Er zijn nog plaatsen beschikbaar


Data : dinsdag 27 februari, dinsdag 19 maart, dinsdag 16 april, dinsdag 7 mei 2024

Hawar Textielinstituut Tweedaagse Mixed Media Uitverkocht                                                                       

Vrijdag 9 en zaterdag 10 februari 2024

De dagen beginnen om 10.00 uur en lopen door tot 16.00 uur


Patchwork en Quiltdagen Broodfabriek Rijswijk


Op 11, 12 en 13 april 2024 zijn Hawar en Vezel tijdens de patchwork en quiltdagen aanwezig in een eigen hal op het Patchwork en Quiltfestival. Exposities, workshops, verkoop van producten en informatie over het tijdschrift Vezel. Kom genieten van de mooie materialen, neem een leuke workshop van één van de docenten, lees een artikel in Vezel, diverse demonstraties, kortom, een feestje.


Zomerweek Ontwerpen

Van 5 tot en met 9 augustus 2024


Zomerweek Mixed Media

Van 19 tot en met 23 augustus 2024


Gelliplatedag

Zaterdag 5 oktober 2024


Tweedaagse Mixed Media                                                                       

Zaterdag 26 en zondag 27 oktober 2024

De dagen beginnen om 10.00 uur en lopen door tot 16.00 uur


Frankrijk 2024


Studio Felt and Fibers - Frankrijk


Van plat naar 3D, wat doe je ermee?

Tijdens de cursus gaat u beginnen met het bewerken en kleuren van verschillende stoffen, papier, vezels en draden. Dat hoeven geen grote stukken te zijn, maar wel een flink aantal, zodat u keuzemogelijkheden heeft tijdens het verwerken van het materiaal. Daarna gaan we knippen, scheuren en naaien/borduren. Het resultaat kan zowel figuratief als abstract zijn, dat bepaalt u zelf. Vanuit het platte vlak gaan we proberen de hoogte in te komen en 3D oplossingen in het werk toevoegen. Er wordt gewerkt met verschillende kleurstoffen en mogelijkheden. Het naai/borduurwerk gebeurt met de hand. In deze cursus geen gesleep met de naaimachine. De werkjes zijn hooguit 25×25 centimeter en kunnen toewerken naar een serie kleinere werken. De resultaten zullen verrassend en verbluffend zijn.

En het zal fijn zijn om met mooi weer buiten steekjes te zetten…

Data 4 juni tot en met 11 juni 2024


Verdiepingsweek 3D

Tijdens de verdiepingsweek kan je, de naam zegt het al, je verder verdiepen in de 3D technieken die in de eerste week voorbij zijn gekomen. Het geleerde kan verder verfijnd en er zullen nieuwe technieken en materialen toegevoegd worden. Naast de zachtheid van het werk in de eerste week komt er nu stevigheid, waardoor geheel andere opties in beeld komen.

Data 14 juni tot en met 21 juni 2024Locaties in Nederland:


Patchwork & Quiltcentrum Galerie de Ganzerik
Leyepoel 2
8625 HT Oppenhuizen
https://www.galeriedeganzerik.nl/

Cordi Atelier
Oranjestraat 21
9717 GA Groningen
https://www.cordiatelier.nl

Hawar Textielinstituut
Oosterwoldseweg 33
8421 RR Oldeberkoop
https://www.hawar.nl

Locatie in Frankrijk:


Studio Felt and Fibers
Les Barthoumeries
24600 St. Meard de Dronne
Frankrijk
Geen opmerkingen: