Zoeken in deze blog

donderdag 5 februari 2015

Facebook Art Challenge, dag 4

Alweer dag 4 van de Facebook Art Challenge, waarvoor ik genomineerd ben door Els Mommers.

In januari 2013 ben ik met Procion gaan verven, ik wilde niet langer met kant en klare stoffen werken. Vroeger heb ik met Dylon en gewone textielverf geëxperimenteerd, maar verven met Procion is het voor mij. Hiermee kan ik mijn eigen kleuren mengen, met sneeuw verven, de invloed van de zon op de verf gebruiken, kortom, ik kan me uitleven. Al gauw stapelen de lapjes zich op.

Vandaag laat ik mijn kraag kettingen zien, gemaakt van stof die ik zelf geverfd heb, met toevoeging van enkele andere materialen, zoals tyvek, kralen en papier.


In de zomer van 2013, kreeg ik de kans om, als een van de dertien deelnemers, mee te doen aan de expositie van Zorn en Friends, georganiseerd door Wim Zorn. Hiervoor heb ik kraag kettingen gemaakt.
Dit met het idee, dat een sieraad ook heel goed aan de wand kan hangen als het niet gedragen wordt.

De eerste kraag ketting maakte ik van heel veel strookjes stof, katoen, linnen, halflinnen, verschillende soorten zijde, delen van geverfde, oude T-shirt. Ertussen draad en parels, plus hier en daar wat Swarovski kristal.
 De tweede met behulp van Soluvlies, heel veel naaigaren, geverfde pongĂ© zijde en Tyvek.
 De derde, ook met behulp van Soluvlies, veel garen, papierdraad en kralen.


6 opmerkingen:

els zei

Eke ik ben geweldig onder de indruk. Wat een prachtige dingen maak je.

Eke zei

Dank je Els...

Beth zei

These are amazing. From the fringed one to the one using Tyvec and soluble stabilzer - so lacy and delicate- to the last one with hand stitching and couching. Really wonderful work!

Huib van der Horst zei

Een fantastische collectie sjieken kragen.
Prachtig die foto op de expositie van Wim Zorn.

Carmina zei

Delightful...

Carmina zei

Delightful!!!!