Pagina's

maandag 28 januari 2013

Eerste keer

Voor alles is er een eerste keer, zoals ook voor het starten van dit blog. De aanmelding voor dit blog heb ik al in februari 2012 gedaan en nu dan eindelijk de stoute schoenen aangetrokken en het eerste bericht gaan schrijven.
Waarvoor een blog en wat ga ik ermee doen?
Mensen die mij kennen weten dat ik altijd aan het spelen ben met combinaties van materiaal en kleur. Hieruit ontstaan sieraden, textiele uitingen en tekeningen. Via dit blog laat ik zien waar ik mee bezig ben.
Het is ook een leidraad voor mezelf op mijn creatieve weg.

Dit eerste bericht gaat over nog een eerste keer, namelijk werken met Procion, een textielverf die ik heb gekocht bij Stof tot verven. Dit adres heb ik gevonden via Verfvirus, een leuk, leerzaam en inspirerend blog.
Omdat ik nog meer eigenheid aan mijn projecten wil geven, denk ik dat het creƫren van mijn eigen stoffen een stap in de goede richting is.

Vorige week dus aan de slag gegaan met verfpoeder, water, Soda Ash, zout en plastic zakjes. Het hele proces zal ik hier niet uitleggen, mocht er interesse voor zijn, dan is de volgende link interesant: 38 kleuren verven.
Met de 6 basiskleuren van de Procion, kunnen 74 kleuren gemaakt worden. Ik heb in eerste instantie voor 25 kleuren gekozen. Verder heb ik pakket met stoffenmonsters aangeschaft en had ik zelf ook nog wat stof liggen om te gebruiken. Dus 75 lapjes van ongeveer 25 x 25 centimeter geknipt, van verschillende materialen, en steeds 3 lapjes per kleur geverfd.


Het leek me spannend om te zien wat de kleur doet op welk materiaal en daar zijn ook interessante verschillen in het eindresultaat te zien.

 Al met al een leuke eerste ervaring. Het is nog niet klaar. De bovenstaande kleuren komen uit de licht serie, deze week moet de donkere serie nog uitgespoeld worden, daar was nier eerder tijd voor. De lichte serie heeft 24 uur in de verf gestaan, de donkere staat er inmiddels al 96 uur in, ik weet niet wat het gevolg daarvan zal zijn.

Verder heb ik de restverf voor het spoelen op oude witte T-shirt stukken gegooid, die ik in yoghurtbekers heb gedaan. En drie plastic zakken met elk drie lappen in de kleuren lila, hard rose en groen gemaakt, schep Soda Ash op gegooid en ook daar restkleuren op gedaan.

Een hoop werk nog dus deze week en nu is er ook nog een dik pak sneeuw gevallen en heb ik van alles gelezen over sneeuw verven en vraag ik me af of ik dat ook maar meteen zal uitproberen.

Wordt vervolgd!

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuk eerste blogverhaal, wacht op het vevolg

Anoniem zei

Hei Eke,

Wat een mooi kleurig begin met je nieuwe blogg.
Ga zo door.

Groet Huib

Anoniem zei

Ha Eke,

Wat een prachtige blog.
Goed gedaan!
Ben benieuwd naar de volgende creaties.

Groet,
Yvonne

Anoniem zei

Spannende kleureffekten. Om in weg te dromen.
Groetjes
Birgitta

Nienke zei

Goh, wat leuk om te lezen dat je eerste zetje via mijn blog was, fijn dat je er zoveel plezier aan beleefd, en zulke mooie dingen van weet te maken!!