Zoeken in deze blog

maandag 16 januari 2017

Schilderen, stikken, smelten

Spelen met materialen, altijd leuk om te doen. Voor een nieuwe tas het een en ander uitgeprobeerd met verschillende synthetische matetialen en Tyvek. Hele tassen kan ik nog niet laten zien, die komen in Rijswijk. Maar wat details kunnen natuurlijk wel.


Proefstukje met verschillende lagen, onder andere geschilderde Tyvek en polyester organza, met katoen doorgestikt, en laten smelten tussen twee lagen bakpapier onder de strijkbout. Resultaat bevalt me, dus een grote lap voorbereiden.


Alles op elkaar en doorstikken maar, mooie lichtval zorgt voor spannende kleuren.


En dan de strijkbout erop, zo'n grote lap is heel wat lastiger dan een klein proefstukje.Maar het is naar tevredenheid, nog even een detailfoto.


En nog even verder spelen, proefstukje van dezelfde materialen, nu bewerkt met het warmtepistool. Een paar laagjes organzazijde erover en nog een mooi fluweeltje, ook een leuk idee.


En nu weer verder, er staat nog een heel aantal tassen in de planning, doorgaan dus.

6 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Mooi gelukt je proeven met de verschillende materialen! Wordt beslist een uniek werkstuk.
Ook nog mijn complimenten voor je goed artikel in de Quilt en Zo. Dat ga ik eens goed bestuderen!

els zei

Wat heb je weer mooi materiaal gemaakt om verder te gaan met je tassen. Het fluwelen stukje is ook schitterend. Ik word steeds nieuwsgieriger naar je tassen. Over een serie gesproken!!! Succes.

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

Wat een mooie structuren. Voor iets organisch,bv boomschors zie ik er in.

Beth zei

The minute I saw the photo, I knew it had to be you!! You are the queen of texture and I love every piece you made especially the velvet. JUST GORGEOUS!!

Nienke zei

Ik kijk zo uit naar Rijswijk!! Gogogo girl, prachtig!

Janny de Roo zei

dat belooft wat ...!