Pagina's

donderdag 17 november 2016

Kleuren samensmelten

Hoewel er niet veel op mijn blog verschijnt,  ben ik wel heel hard aan het werk.  Stoffen verven en verwerken,  nieuwe materialen en technieken uitproberen,  materiaal verzamelen en ga zo maar door.
In april 2017 zijn er de patchwork en Quilt dagen in Rijswijk, en ik ben daar uitgenodigd om met mijn tassen te exposeren. Hartstikke leuk natuurlijk,  maar ook hard werken om voldoende tassen te hebben om de wand te vullen. Wat is dat leuk,  wat heb ik veel ideeën en wat ben ik benieuwd hoe het zal worden. Veel kan ik dus niet laten zien, maar dit is wel leuk om even op het blog te zetten.


Een stapel synthetische stoffen,  waarmee ik aan het spelen ben geweest. Eerst stroken gemaakt,  op elkaar en aan elkaar gestikt, afgedekt met twee lagen organza,  doorgestikt met een katoenen draad,  en het warmtepistool erop gericht,  smelten maar.....  Daarna gestreken,  opnieuw een laag organza erop en weer doorstikken. Nog een mooie lurexdraad in brons erop en er is weer een stuk voor een tas klaar.


Nu kan ik verder in de weer met kralen en steekjes,  maar dat kan pas in april is 2017 bekeken worden.

12 opmerkingen:

Unknown zei

Ziet er al goed uit, werk ze!

Joke Hardenbol zei

Ziet er al spannend uit. Ik ben benieuwd.

Hannie de Beer zei

Ziet er nu al heel fraai uit! Met borduurwerk wordt het helemaal super!

Hannie de Beer zei

En natuurlijk ben ik nieuwsgierig naar je tassen. Ik ga zeker kijken!

Gus en Juul zei

Ik wil je tassen graag komen zien! Het voorproefje is veelbelovend!

upcyclen-by-jeanne zei

Super. Spannend proces.

Jo Huijsman zei

Hartstikke leuk en succes met he tassen project

Nienke zei

Gaaf hoor!!

els zei

Ik had vanmiddag al gereageerd, maar op de een of andere manier is het niet doorgekomen denk ik.
Wat ben je goed bezig. Hele mooie experimenten en resultaten. Jouw werk kennende gaat dit vast weer iets heel moois opleveren. Spannend en succes.

Christel Sins-Camp zei

Het blijft mooi spul, al die synthetische stofjes!

Beth zei

Everything I have ever seen you create has been amazing and I will prepare myself for another post in April. The fabric are really beautiful.

upcyclen-by-jeanne zei

Hoi Beth, dankjewel voor je reactie. Je blog kleuren samensmelten interessant. Ga er zeker mee aan de slag. Elkaar inspireren!