Pagina's

woensdag 10 december 2014

Werken met wateroplosbaar vlies

In oktober heb ik een nieuwe naaimachine gekocht, een Pfaff Ambition 2.0 Quilter.
Uitproberen is natuurlijk het eerste wat je gaat doen, maar bij mij moet het dan ook wel wat worden.

Nu had ik al een tijdje een lap wateroplosbaar vlies liggen, soulvlies genaamd, een hele berg grote en kleinere geverfde lappen, reststukken die nog niet weggegooid kunnen worden, en voldoende garen in huis.
Dit alles, samen met mijn nieuwe naaimachine leek me voldoende voor een leuk project, en ik besloot een sjaal te maken.Eerst een lap soulvlies van 180 x 45 cm geknipt. Daarna een heleboel repen stof geknipt, lang, kort, smaller en breder. Van katoen, zijde, stof van een T-shirt, rondgebreide dunne zijde, een combinatie van katoen en polyester, kortom, van alles wat.

Mijn naaimachine heeft 201 verschillende steken, dus ik kon maar los. Ik ben begonnen met het opstikken van de repen stof, met ruimte ertussen.Ook aan de achterkant heb ik repen stof gestikt, om de open ruimtes tussen de repen aan de voorkant op te vullen. Daarna ben ik de nog overgebleven gaten op gaan vullen, met verschillende steeksoorten. En ik heb draden wol  mee gestikt, om de diverse repen nog een extra verbinding te geven.

Toen ik dacht dat alles wel verbonden en vastgenaaid was, heb ik het geheel in lauw water ondergedompeld en het vlies verdween als sneeuw voor de zon. Natuurlijk bleken er toen toch nog openingen en gaten in te zitten, die ik naderhand dus nog van een stiksel heb voorzien. Mijn machine is op dit project al behoorlijk uitgeprobeerd en bevalt me uitstekend tot nog toe. Over het eindresultaat van mijn project ben ik heel tevreden, en ik laat nog maar een paar foto's zien.


4 opmerkingen:

els zei

O wat heerlijk om zo te kunnen experimenteren met een prachtig kleurrijk en bovendien heerlijk draagbaar eindresultaat.

Beth zei

How fabulous. There is nothing like a new sewing machine to get the creative juices flowing!!!

Linda zei

So beautiful!

Carmina zei

Wonderful idea! Scarf came out great!