Pagina's

woensdag 8 oktober 2014

Tassen & zo

Na een hele drukke periode, met een verhuizing aan het einde van de zomer, glijden we nu langzaam de winter in. Vanmorgen zagen we de eerste sneeuw vanuit ons raam, het zet nog niet door, maar toch...


Een mooie dag om aan mijn blog te werken. Het is alweer een tijd geleden dat ik mijn laatste bericht er op heb gezet. Dat was het geboortekleed van Noor, waarvoor ik stof met een ecoprint heb gebruikt. Na dat project heb ik verschillende dingen gedaan.

Allereerst heb ik een drietal blaadjes gemaakt voor een project van Marijke van Welzen. Hand geverfde katoen, met een papierdraad als rand en met zijde geborduurd.


Het maken van de blaadjes en het naaien met de hand beviel me zo goed, dat ik aan een tas ben begonnen. Ook van katoen, koord en papierdraad. De stoffen zijn in de zon geverfd, daar krijg je hele mooie tekeningen van. Alles is met de hand genaaid.


Een heel leuk project, waar ik veel van geleerd heb. Vooral dat het enorm veel tijd kost, dus besloot ik de volgende tas met de naaimachine te maken. Hiervoor het ik katoen en katoenen flanel met een ecoprint gebruikt, in combinatie met dikke, zwarte breikatoen en geitenleren veter.

Het materiaal met de ecoprint is al zo mooi van zichzelf, dat er niet te veel mee gedaan hoeft te worden, vandaar dat ik alleen accenten heb door genaaid in de achterkant en klep.

Hierna werd het zomer, een van de mooiste zomers die ik me kan heugen, met zon, zon en nog meer zon, heerlijk. Maar geen weer om een lekker project op te starten. Dus veel tijd buiten doorgebracht en aan het eind van de zomer begonnen met het stitch shibori project van Nienke Smit.

Nienke weet alles van stof verven, maakt prachtige textielwerkstukken en weet ook alles heel goed over te brengen op haar blog. Verder is zij een actieve deelnemer op het blog 'And Then We Set It On Fire'.
In de maand oktober gaat alles op dit blog over stitch shibori, een oude Japanse techniek, waarbij er draad in stof worden geregen, aangetrokken, geknoopt en daarna geverfd, om een motief in de stof te creƫren. Iedere dag in oktober zijn er experimenten van de deelnemers te zien, mijn aandeel op de dinsdagen.

Voorlopig ben ik dus druk bezig, want mijn voorbeelden zijn, mede door de verhuizing, nog niet klaar.

2 opmerkingen:

Nienke zei

Weet nuet wat ik eerst of laatst moet zeggen, je blaadjes vond ik al mooi, de gemaakte tas ook, de ecoprint tas nog mooier, wat bijzonder. En het is erg leuk om samen op te trekken in het shiboriproject!

els zei

Wat een mooi uitzicht en werkelijk prachtige tassen. Ook de blaadjes zijn erg mooi.
Ik had je bijdrage aan het fire blog al gezien. Succes ermee.