Pagina's

zondag 13 juli 2014

Geboortekleed Noor

Als je een blog hebt, moet je er ook op schrijven. Dat doe ik veel te weinig, terwijl ik wel met van alles bezig ben. Nu maar eens kijken of ik het een en ander kan laten zien, de komende tijd.
Om te beginnen ga ik terug naar mijn vorige over eco-dyeing en zal laten zien wat ik met een deel van de stoffen heb gedaan.



Zoals eerder vermeld in het blog over het geboortekleed voor Siem ben ik binnen drie maanden oma geworden van twee prachtige kleinkinderen. Ook voor kleindochter Noor wilde ik een geboortekleed maken, en daarvoor heb ik de eco-dye stoffen gekozen.
Om te beginnen heb ik foto's op stof gezet, door middel van transferpapier. Die met de hand opgenaaid en ook de t-shirtrepen opgenaaid, met het meegeverfde, katoenen draad.



Dat ging zo goed en het met de hand naaien deed me goed, dus daar ben ik mee door gegaan. Uiteindelijk heb ik het hele kleed met de hand doorgestikt, geborduurd en afgewerkt.


Een heerlijk, meditatief werk was het en over het eindresultaat ben ik ook tevreden. Mijn dochter vond het prachtig en het heeft een mooie plek in de kamer van Noor gekregen.